fb
tw
logo

Hartelijk welkom op onze website

Koninklijke Onderscheiding

lintje Rens

Vrijdag 25 april heeft onze voorzitter, Rens Pieterse, uit handen van de burgemeester van Castricum een Koninklijke Onderscheiding, beter bekend als een "Lintje", ontvangen. Rens, van harte gefeliciteerd!!!! 

 

Iedereen heeft het wel eens op televisie of in werkelijkheid gezien: skiërs, die van de hoogste toppen afsuizen en een spoor van stuifsneeuw achterlaten. Ben je lichamelijk gehandicapt en sportief aangelegd? Dan is deze uitdaging er ook voor jou! Skiën met een lichamelijke handicap kan op verschillende manieren beoefend worden. Namelijk met behulp van een monoski of bi-ski (bi-unique). Heb je een dwarslaesie, een geamputeerd been, een slechte beenfunctie, of een andere lichamelijke handicap waardoor je niet staand kunt skiën? Met behulp van het aangepaste skimateriaal, in combinatie met de instructieformule van de SWG, kan iedereen leren skiën.

Iedere deelnemer heeft een eigen instructeur om zo het skiën op zijn of haar eigen tempo te leren. Wat je nodig hebt, is een goed doorzettingsvermogen en veel enthousiasme. Als je eenmaal het skiën onder de "knie" hebt, kun je gaan genieten van de fantastische afdalingen, waarbij regelmatig de losse sneeuw om je oren vliegt en kun je samen met de andere skiërs mooie tochten maken. Natuurlijk altijd onder een wakend oog van de instructeurs. Wie denkt dat het op wintersport koud is, heeft hierover een verkeerde gedachte.

Wat denk je ervan om in februari bij een strak blauwe lucht in de volle zon te skiën? Iedere lichamelijk gehandicapte, die ADL-zelfstandig is, kan met aangepast skimateriaal leren skiën. De stichting heeft het volgende materiaal in gebruik:

5

Kinder bi-unique's.

8

Volwassen bi-unique's.

2

Mountain-mans.

8

Mono-ski's merk Tessier.

1

Dual-ski merk Tessier.

2 Prasbergers mono-ski.

 

Groepsfoto

LoginBezoekers

We have 34 guests and no members online

Nieuwsbrief

Nieuwsflits

Go to top