Een zeer geslaagde reis naar Oostenrijk

26/1/23

Halverwege maart was het dan eindelijk weer zover, Oostenrijk 2024 ging van start! In de loop van de zaterdag druppelde de hele groep binnen in hotel Weisseespitze. Voor de één was een voorspoedige reis, voor de ander ging het helaas gepaard met wat files, maar iedereen was veilig in het hotel aangekomen. ’s Avonds heeft eenieder kunnen genieten van het(altijd uitgebreide) diner, voor sommigen nog gevolgd door een drankje aan de bar. Maar de meesten doken al vroeg hun bed in, zondag voor het eerst weer skiën!

Na een heerlijk ontbijt vertrok iedereen richting de Kaunertal Gletsjer. Eenmaal aangekomen konden de zitski’s afgesteld worden voor elke deelnemer, de begeleiders kregen korte skietjes en vervolgens kon iedereen op pad. Het was een heerlijke dag en we hebben fijn weer onze eerste meters kunnen maken met de zitski’s.

Helaas was het maandag te slecht weer om naar de gletsjer te gaan. Maar gelukkig heeft iedereen zich prima kunnen vermaken in en om het hotel. Het hotel heeft een zwembad en wellness. En natuurlijk zijn er die dag ook de nodige spelletjes gedaan en is er een bingo georganiseerd.

Dinsdag was het wederom helaas niet mogelijk om naar de gletsjer te gaan, met name in verband met lawinegevaar op de weg ernaartoe. Gelukkig konden we naar het skigebied in Nauders uitwijken. Een fantastisch (en zonnig)skigebied, waar het wat passen en meten was met de gondel naar boven, maar waar we enorm goed geholpen zijn door het vriendelijke liftpersoneel. Al met al hebben we daar een heerlijke dag kunnen skiën.

Gelukkig waren de overige dagen goed genoeg om naar de Kaunertal Gletsjer te gaan. Op woensdag aan het einde van de dag nam een grootdeel van de groep plaats in de Falginjoch gondel naar 3113 meter om daar te genieten van een hapje, drankje en prachtige zonsondergang.

Donderdag was het bewolkt en sneeuwde het af toe, maar dat was ook weer een uitdaging om met wat slechter zicht toch mooie beheerste afdalingen te kunnen maken. De laatste dag brak aan, met als kers op de taart een prachtige zonovergoten dag met perfect geprepareerde pistes.

Het was weer een fantastische week, waarin er weer veel gelachen is, genoten van het wintersportgevoel, soms een emotioneel traantje gelaten is en het “familiegevoel van de SWG” volledig tot zijn recht kwam. We kunnen niet wachten tot maart 2025!

No items found.