Wij organiseren groepsreizen voor iedereen die op wintersport wil

Stichting Wintersport Gehandicapten heeft als doel om mensen met een lichamelijke beperking zoveel mogelijk zelfstandig te leren skiën. Hierdoor zijn ze in staat zelf of onder begeleiding, los van de stichting, de skisport te beoefenen.
zitski en vrijwilliger in ItalIë

Stichting Wintersport Gehandicapten organiseert al meer dan 30 jaar wintersportreizen naar Italië en Oostenrijk waar écht iedereen welkom is.

Ons doel is om mensen met een lichamelijke beperking zoveel mogelijk zelfstandig te leren skiën, ieder op zijn/haar eigen niveau, maar familie en/of vrienden kunnen ook met ons mee.

Familie en vrienden kunnen, als zij dat willen, betrokken worden bij het begeleiden. Dit zodat zij uiteindelijk als gezin en/of vriendengroep gezamenlijk en zelfstandig kunnen genieten van wintersport. Hiervoor huur je het materiaal bij Stichting Wintersport Gehandicapten.

20

Enthousiaste
vrijwilligers

25

Jaar
ski-ervaring

8

Succesvolle
reizen

384

Enthousiaste
deelnemers

De juiste begeleiding afgestemd op jouw wensen

Als voorbereiding op de reis stemmen wij samen met jou af welk skimateriaal het meest geschikt voor jou is, dit is mede afhankelijk van je beperking. Op de reizen starten we dan direct met het juiste materiaal.

Het begeleiden wordt gedaan door vrijwilligers met een hoop ski-ervaring. Zij begeleiden de mindervaliden in de situatie één-op-één. Naast de begeleiders hebben we instructeurs die het proces aansturen en coördineren. In Nederland houden we op de skibaan instructiedagen. Nieuwe vrijwilligers maken dan kennis en oefenen zelf met het materiaal. Daarnaast zijn er tijdens de skivakantie meerdere instructiemomenten.

begeleider met deelnemer met handicap in zitski Oostenrijk

Wilt u ons ook steunen? Dat kan!

Word donateur